Yks likka kerran niin sillä oli sellanen ploki jossa se esitteli aina VALMIITA neulejutskiaan ja välillä vähä enempi toista rakasta harrastustaan; lankojen ostelua. Sitte se likka (jonku mielestä se on sellanen vähä vanhempi pipsa) meni monen ajan jälkeen takasin töihin kaupantätiksi. Se saattais keksiä jonku tosi ylevän syyn sille työnteolle mutta oikeesti se tais mennä sinne lapsiaan pakoon. Murkkendorf ja nelivuotis-uhma-tauksperi ei oo aina helpoimpia mahdollisia kavereita. Aina on hullunlehmäntauti jollain, jos ei muilla niin sitte sillä likalla ittellä.

No sillä likalla tais olla vähä vähempi aikaa harrastuksilleen, niinku esmes lukemiselle ja käsitöille ku töitten päälle on aina ne kotihommat. Vaan jos lintsailee törkeesti niistä kotihommista niin sitten piisaa taas aikaa ja aina joskus tulee jotain valmistaki.

Kesti aika kauan tän huivin valmistumisen jälkeen, että ehdin ottaa siitä kuvat. Ja siitäkin on NÄKÖJÄÄN vähä aikaa kun näkyy olevan omenapuu kukas.

1247256990_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli shettishän se. Kaikki muut on tainneet tehdä oman Shetland Trianglensa jo aikaa sitten? Mä nyt. Lankana ah niin ihana Grinasco MerinoSilk. Neuloin kaksinkertaisena, nelosen pitsiaddeilla. Lankaa kului n.70g. Vähän harmittaa etten tehnyt vielä yhtä mallikertaa, mutta kun silmämääräisesti tehdessä arvioin lankaa niin luulin, ettei se riitä. Hieno on, köykäänen ja komia.Tässä vielä varsinainen taidepläjäys:

1247257158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No sitte. Olin mukana Ravelryn väriteemavaihdossa ja pakettiin piti laittaa jotain itsetehtyä. Parini jaanaj tykkäs sinisestä ja yksinkertaisesta :) Siis musta. Arvelin, että CLapotis ei voi mennä pieleen ja tein sellaisen kapeamman version Colinetten Jitterbugista. Väri oli ihanan heleä sininen ja puikot tais olla taas kerran ne neloset.. Pakatessa punnitsin kyllä huivin mutta oon jo lukeman unohtanut. Tais olla 120g tai jotain. Niin ja neuloin vuorotellen kahdelta kerältä ettei tulis läiskiä. Pingotuksen jälkeen pituutta oli puolitoista metriä (muistaakseni..) ja leveyttä vajaa 30cm.  Tykkäsin tästäkin (siis voi tätä ittekehun määrää) ja taidan tehdä itselle samanlaisen :)

1247257231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Niin ja sitte olis vielä sukat. Nämä näin kesänovitassa. Olivat siellä Kanerva nimiset mutta kyllä nää täällä Pohjanmaalla on Hormat ja sillä hyvä. Lanka on seiskaveikkaa (harmaat osat). Punaisesta osuudesta saan kiittää vielä kerran kauniisti Heleenaa, joka antoi Polkka kerän lainalle, sitä tais mennä 25g. Vihreä on jotain omista kätköistä löytynyttä suomenlampaan villaa, sen neuloin kaksinkertaisena. Puikot oli 2.25mm ja painoa sukilla yhteensä 120g. Varsi on vähä tihkiä laittaa jalkaan, mutta kun ne on jalkaan saanut niin istuvat kuin hanska. Siis käteen.

1247257206_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

yhteenvetoa: jos tekee kotitöitä, ei ehdi mitään kivaa. Jos lintsaa, ehtii tehdä vaikka mitä, mutta joutuu pitämään ovea lukossa yllätysvieraitten varalta. Jos on lukkojen takana, joutaa kutomaan. Jos kutoo, ei polkkaukselle jää muka aikaa. Yritän parantaa tapani ja ainakin kutoa ja polkata enempi. Kotitöitä en jaksa nyt miettiä.

Ps. Vielä tuosta viimeisestä kuvasta: Jos omistaa paksun kintut (siis niinku esmes tää likka täälä) niin kannattaa pistää kuvaan hämäykseksi tollanen pipsapossu. Pysyy jalat tiukkana eikä lukija ehdi kattomaan kaikkea niin tarkasti.  Pyydän kuitenkin huomaamaan, että valittin sukkien sävyyn sopivan avaruuspipsapossun!