Nyt seuraa tunnustus: en ole koskaan (ennen tätä) lukenut yhtään Terry Pratchettin kirjaa. Tiedän - ne vähän niinkuin kuuluvat yleissivistykseen mutta kun en ole fantasiakirjallisuuden ykkösfanittaja niin ne on vaan jääneet aina hyllyyn. Nyt kuitenkin ne putkahtavat mitä kummallisimmissa keskusteluissa esille ja aina vähän hävettää kun en TIEDÄ mitä niissä on.. Samaan hengenvetoon jätän kyllä aina kertomatta pari kirjallisuuden "the Kirjaa" jotka on edelleenkin lukematta... vaikka KAIKKI muut on ne lukeneet.

Siis joo. Tämä Magian väri oli ihan ok. Odotin tekstin olevan Potter-helppoa ja siksi meni parikymmentä sivua siihen että pääsiin tekstiin sisälle. Kun sitten tajusin sen oveluuden, piti aloittaa uudestaan alusta :)

Tykkäsin ihan tästä hassusta tarinasta, jossa taukki velho, liian hyvään uskova turisti ja matka-arkku jolla on jalat seikkailivat Kiekkomaailmassa. Silti uskon, että tämä kirja ei ole ollenkaan Pratchettin parhaimmistoa. Niinpä on pakko lainata se seuraava osa että näkee kuinka tarina ja kirjoittaja kehittyvät...

Ihan ok kirja siis. Mutta en ole vielä täysverinen Prachett-fani. En tämän perusteella. Ja niille jotka ovat näitä lukeneet pieni kysymys: tuleeko nämä lukea ilmestymisjärjestyksessä?