Naivistin kuolema on sanojen varsinaisessa merkityksessä PERINTEINEN murhamysteeri. Vertaamista Agatha Christieen ei voi välttää, mutta tässä se ei ole ollenkaan huono juttu.

Tarina sijoittuu Three Pinesin pikkukylään. Kylän asukkaat ovat mielenkiintoisia tyyppejä, ja pienellä säädöllä voisi kuvitella tapahtumapaikaksi vaikka tätä omaa kyläyhteisöä kaupungin kyljessä. Tekstiä on ilo lukea ja jotenkin tästä hämähäkinseittimäisestä tarinasta putkahtaa lopulta irti se totuus; kuka murhasi kaikkien rakastaman taidemaalausta harrastaneen opettajan. Rikosta selvittää Poirotmainen rikoskomisario Armand Gamache. Mehukas henkilö, johon toivon vielä törmääväni.

Tässä vielä pieni näyte tekstistä. Humoristista, ovelaa, verkkaista, nautittavaa..
"Joka ikinen päivä Lucyn koiranelämän ajan oli Jane viipaloinut itselleen banaanin aamiaiseksi ja ihmeellisesti onnistunut pudottamaan yhden näistä täydellisistä kiekoista lattialle, missä se oli sitten lojunut silmänräpäyksen ennen kuin se oli hotkaistu pois. Joka ikinen aamu Lucy sai vastauksen rukouksiinsa, mikä lujitti sen uskoa, että Jumala oli vanha ja kömpelö, tuoksui ruusulta ja asui keittiössä."

Lukekaa ihmeessä :)