Liimanäppi haastoi mut kertomaan seitsemän asiaa itsestäni, joten tässä näitä:

1. Olen ihan kirjahullu. Omistan satoja kirjoja ja silti tuntuu, ettei niitä ole tarpeeksi.
Kirjastoautokassissani on lista, jossa on varmaan 200 kirjan nimeä ylhäällä. Näistä sitten yritän aina poimia muutaman mukaan. Listalle pääsee kun satun lukemaan kiinnostavan arvostelun, joku kaveri vinkkaa tai kirja sattuu vaan kuulumaan suosikkikirjailijoitteni teoksiin..
Romaanien lisäksi keräilen lastenkirjoja, neulekirjoja, keittokirjoja ja ruokaa jotenkin hauskasti sivuavia romaaneja (nää siis lasketaan eri asiaksi kun perusromaanit, säilytetään myös kotona ihan eri paikassa kuin muut kirjat!).

2. Vaikka omistan ihan keskitason pelihermot, eikä häviäminen sen kummemmin harmita, EN MISSÄÄN TAPAUSESSA VOI PELATA KROKETTIA. Olen myöskin kieltänyt tämän pelin hankkimisen tänne kotiin. Otan henkilökohtaisena loukkauksena joka ainoan krokkauksen, joten on tosiaankin paras etten enää edes yritä pelata ko. peliä.

3. Vaikka kotini ei tosiaankaan voita mitään työtehoseuran "tasot järjestyksessä" -mitalia, niin tietyissä asioissa olen sitäkin järjestelmällisempi. (Siis periaatteella "mitä mitättömämpi asia, sen tarkemmin sen järjestän"). Niinpä tietyt asia elämässäni ovat aakkos-, numero-, koko-, väri- tai ilmestymisjärjestyksessä. Rakastan laittaa asioita näihin järjestyksiin! Valitettavasti sama intohimo ei välity sitten tiskipöydällä oleviin astioihin tai kaikille kodin tasoille kerääntyviin rotanpesiin.

4. Pohjalaisuus (ja nimenomaan etelä-) on iso osa elämääni. Paikallinen huumori, murre ja elämänasenne on ihan parasta!
Tämän hetken top5 pohjalaissanoissa on
1. askareskumara
2. he     (ole hyvä)
3. trukomi    (tapaturma tms.   "Älä reuhaa nottei tuu trukomi")
4. sokerimiironi  (limsa)
5. rauska  (rikkinäinen)

5. Ihailen luovia ihmisiä. Osaan kyllä tehdä ohjeesta montakin asiaa, tai kun näen tarpeeksi hyvän kuvan, mutta se ihan oikea uuden luominen multa puuttuu.  Hienojen käsillä tehtyjen asioitten näkeminen hiljentää ihmettelemään toisten taitoja.. Tästä hyvänä esimerkkinä on Liimanäpin tekemä muumitalo! Ei voi ymmärtää miten joku voi olla niin kätevä.

6. Kun innostun jostain se jää mulle pitkäksi aikaa "päälle". Näitä on esim. mohairlanka, piparjuuritahna, blogit, tietyt tv-sarjat (jees, tunnustan, kun BB taas syksyllä alkaa vietän joka ilta pakollisen tunnin nenä kiinni tv:ssä), jälkiuunileipä-kylmäsavulohi yhdistelmä.  Pitkäaikaisin näistä päällejäänneistä on karkinsyönti: käyttäjä lähes vuodesta 1969 asti.

7. Viihdyn älyttömän hyvin kotona. Perheen kanssa tietenkin mieluiten, mutta yksinolokin on joskus ihan luksusta. Varsinkin jos sillä aikaa ei tarvi tehdä mitään.. eli voi vaan lukea tai istua kutimen kanssa ihan rauhassa :)


En osaa haastaa tähän ketään, kaikki on varmaan jo vastanneet? Mutta jos joku haluaa tämän poimia itselleen, niin mieluusti jätän haasteen avoimeksi :)