Oltiin tällä viikolla Keetun ja Mayan kanssa oikeen isolla kirkolla (siis Heläsingissä) kyläilyreissulla. Pääsyy retkeen oli kyllä tiistainen My Chemical Romancen keikka, johon Keetun oli ihan pakko päästä. Keikka oli hyvä, vaikka itse kyllä tykkäsin lämppäri Billy Talentista enemmän :)

Tähän reissuun saatiin sitten liitettyä käynti iiiiihanassa kirjakaupassa Hobboksissa ja melkein vieressä olevassa lankaliike Menitassa. Sieltä tarttuikin mukaan vyyhti Grignascon Mesinosilkiä, väri 320 ja ihanat lyhyet pyöröpuikot, addin 30-senttiset numero kolmoset. Merinosilk siis kuvassa keskimmäisenä:

719554.jpg

Muut kuvassa olevat ihanuudet ovat nurja:sta tilatut langat... Punaiset ovat Araucania:n Patagonia-lankaa. Ihan käsittämättömän pehmoista ja käsinvärjättynä tietenkin mukavia "sattumia" täynnä. Väri luonnossa on vähän ruosteisempi, niiiiin kaunis :) Näistä olisi tarkoitus tehdä Anu Harkin Puikossa! -kirjassa nähdyn "himoneuloja"-paidan hihat.
Turkoosit langat taas ovat Colinette:n Graffiti lankaa, täys villaista ja samoin tosi mukavan tuntuista. Nämä taas sitten tulevat Keetun puikoilla olevaan mekkoon raidoiksi. Senkin ohje on Puikoissa!-kirjasta.
Merinosilkin käyättötarkoitus on auki. Ihastuin sen tuntuun ja väriin, ajatuksissa välähtelee jonkin sortin huivi, mutta lopullinen päätös on vielä  jossain tuolla ulkona.

No sitten keskeneräisiin:
Itsellä on nyt puikoilla tämännäköistä neulosta:

719556.jpg

Malli on Novitan lehdestä tammikuulta 2006, nro 29. Kyseessä on lyhythihainen kietaisuneuleen näköinen "feikki". Eli kietaisu on harhaa vain.. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty Tennesseetä, mulla taas on käytössä Novitan Butterfy. Väri taas vääristyy kuvassa, lanka on enemmänkin sellasta mansikanpunaista. Ja nyt voin ylpeänä todeta, ettei mulla ole kaappien kätköissä yhtään keskeneräistä työtä, nää langat kun purettiin siitä ainoasta keskenjääneestä neuleesta joka mulla oli.  Saas nähdä mitä tulee.. Vähän neule on "rouvaanen" omaan makuuni mutta kiva sitä ainakin on tehdä! Ja ehkä se rouvamaisuus on vaan mun omassa päässä?

Sitten vielä pakollinen kissakuva:

719558.jpg

Jakki lempipuuhassaan eli tappamassa kynää. Toinen lempipuuha on tietenkin langanpureminen, ja siinä neiti onkin todellinen lahjakkuus :) Nimi Jakki on siis sen härän, ei vanukkaan mukaan! Miksi nimi Jakki? No sitä voi kysyä lapsilta joitten aivoituksiin ei aina oma ymmärrys riitä.. Toinen vaihtoehto kun oli Laama..