En muista mistä tuo lause tänään pomppas mieleen.. mutta siltä musta jokatapauksessa tuntuu.

Maya aloitti tän taas jo heti aamusta. Keetun huoneeseen kun ei pitäisi olla mitään asiaa, varsinkaan kun Keetu ei oo kotona.. Mutta minkäs teet, se kun on Mayan mielestä tän talon ylivoimaisesti mielenkiintoisin paikka.
Yritin aamulla siistiä enimpiä sotkuja kun Maya ilmiintyi hyväntuoksuisena näytille. Vieno ruusuntuoksu tuntui mukavalta, mutta mistäs se mahtoi olla peräisin? Maya kertoi onnellisesti hymyillen, että "Laittaa raffaa omaan tukkaan" ja niin laittoikin, takaraivo oli sotkettu Keetun ruusuvoiteella. En ehtinyt just sillä hetkellä keskittyä tukan siivoukseen, ajattelin vaan huokaisten, että Maya varmistin illan tukanpesun.

Päivä kului normaaliaskareissa, Maya levitti omaisuutensa enemmän tai vähemmän (siis enemmän) pitkin kämppää ja iltapäivällä täällä oli jo melkoinen paraati.

Iltavieraita odotellessa yritin -taas kerran- suimia pahimpia sotkuja pois, kun Maya ilmestyi mun taakse ja honotti kummallisella nenä-äänellä "pian menee Maya sairaalaan kattoo lääkeä". Ajattelin, että sitä maanantaista sairaalareissua muistellaan taas kerran, mutta, mutta.. Kun käännyin katsomaan, niin mitä näinkään?? Yhden pienen aivokääpiön joka oli tukkinut MOLEMPIIN sieraimiinsa lasihelmen!
Onneksi sain molemmat pois, ettei tarvinnut lähteä taas uudelle reissulle. Jotenkin kyllä tuli mieleen yksi pieni Vaahteramäessä asuva poika joka laittoi pilkkumin päähänsä -parikin kertaa.

Iltavieraat kävi, ja kun sitten ajattelin ihan äkkiä vilkaista sähköpostini, en ehtinyt edes saada posteja auki kun Maya, joka oli siis jäänyt piirtelemään vähää aiemmin, ilmiintyi mun selän taakse ja kysyi: "Onko kiva uus polkkatukka?" Ajattelin tämänkin olevan vaan enemmän toteamus, Maya kun on edelleen varsin ihastunut pari viikkoa sitten leikattuun polkkatukkaansa.. Ja tätä näkyi kun käännyin:

770904.jpg

Ruusun tuoksu oli -varmaan itsekseen- lisääntynyt ja melkoinen määrä Keetun rasvaa oli hierottu tukkaan vielä lisämausteeksi.
Nyt kun neiti on saatu tältäpäivää sänkyyn niin olo on otsikon mukainen.. Paitsi että meillä ei oo kellaria, joten tuokaa vaan AIKAMME SUURMARTTYRI -orjantappurakruunu mun takkuisille kutreille niin voin mennä hyvillä mielin keräämän noi lelut lattialta.

... ja jos joku miettii, miksi toi kuvan tausta on mustattu, niin voin paljastaa, että siinä näkyi niin ruokottoman näköinen pätkä seinää etten yksinkertaisesti kehdannut jättää sitä näkyville, koska myös mun äiti lukee tätä blogia. Eli taidan aloittaa siivoamisen nyt pesemällä siitä seinästä Mayan piirrokset ja kissojen nuohaukset..