Takakannesta: " Nuori nainen, jonka selässä on 35 piiskaniskun jäljet, löydetään lukitusta asunnosta. Toisaalla etätoivoinen mies seikoittaa amfetamiiniin pesujauhetta, joka syövyttää suonet rikki. Pian toinen heistä syöksyy pyörätuolissa alas postaita, toinen taas tunkeutuu sairaalan ruumishuoneeseen ja ottaa pistoolilla uhaten panttivangikseen eläviä ja kuolleita."

Eli jännittävä kirjanhan tämä oli. Ruotsalaiskaksikko osaa kirjoittaa nopeatempoista ja yllättävää tekstiä. Kirja keskittyy kertomaan ihmiskaupasta, jota valitettavasti käydään tosi elämässäkin ihan omien silmien alla.

Kirja ottaa voimakkaasti kantaa myös moneen moraalikysymykseen, päällimäisenä jää mieleen kysymys: Jos rikoksen uhrista tulee rikollinen, onko hän silloin hyvä vai paha ihminen?
Hyvä kirja. Vaikka arvasin loppuratkaisun, se ei yhtään vähentänyt sen tehoa. Maailma kun on paha paikka, välillä.

Roslund ja Hellström ovat kirjoittaneet myös pedofiileistä kertovan kirjan nimeltä Peto. Tehokkaampaa kauhua äideille kuin yksikään kauhuleffa.. Sitä lukiessa koki puhdasta vihaa ja kuolemanrangaistuskin alkoi tuntua ihan hyvältä vaihtoehdoilta tietynlaisille rikollisille.