Luotan siihen, ettei kukaan lahjonnan kohde lueskele blogeja ennen kuin paketit on avattu..

Ja tälläistä on valmistunut:

1154201.jpg

Viidet tossut Ilun loistavalla balleristi ohjeella. Kuvassa ei ole optista harhaa vaan siinä tosiaan on vain kolme :) Kahdet meni niin nopeasti pakettiin, että jäi kuva ottamatta.. Toiset niistä oli lähes samanlaiset kun noi helmiversiot, toiset taas sen verran eri näköiset että koitan saada niistä vielä takautuvasti kuvan mukaan.
Lanka oli alkuperäisessä ohjeessakin käytetty SandnesGarnin Tove. Karkean tuntuinen, ohkainen lanka josta ei ikinä uskoisi, että se huopuu niin kauniisti ja kauniiksi.
Itse tykkäsin kovasti näistä tossuista, toivotaan että ovat mieluiset myös saajilleen.

Äidin pakettiin pujahti tämä:

1154200.jpg

Vivaldi-mohairista tehty kaulahuivi. Kuvan laatu lähes hurmaa täydellisyydellään! Eipä uskoisi, että kuva on otettu aatonaattona puolilta päivin pihalla. Ah tätä talven valoa :)
Lehtikuvion kopioin Käsityölehdessä 11/07 olleesta lehtikimonon ohjeesta. Puikot oli vitosen pitsiaddit.
Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Huivista tuli juuri niin ilmava kuin toivoinkin ja kaunis helmenharmaa väri sopi mielestäni kuvioon hyvin.


... taustalla joulusaunan lämpiämisen odottelu sujuu varsin leppoisissa tunnelmissa: Keetu vaan nautiskelee joulusta,  Mies nauraa mielipuolisesti lukiessaan aamupaketista löytynyttä Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjaa ja Maya ja pikkukissit harjoittavat sanatonta yhteistyötä: kissit hyppivät kuusesta suklaapalloja irti ja Maya kerää ne kuusen alta. Sanomattakin taitaa olla selvää, että yksikään pallo/käpy ei pääse enää takaisin oksalle? Ei uskoisi että tuollanen pikkuipana on niin taitava ja varsinkin nopea aukomaan kääreet suklaan päältä. Äitiinsä tullut? :)