Jaha. Mitähän sanois?
Lemmikkikaupan tytöt sai viime syksynä ilmestyessään kovasti julkisuutta, niinkuin Snelmannin kirjat yleensäkin. Tämän kirjan kohdalla ymmärrän kiinnostuksen (paremmin).

En tiedä mikä siinä on, mutta en vaan tykkää Anja Snellmanin kirjoista. Aiheet on usein ajankohtaisia ja rankkojankin, silti niitä lukiessa tulee tunne, että oonkos mä jo lukenut tämän jostain toisesta kirjasta? En väitä, että teksti olisi kopioitua, ehkä se vaan on niin ilmiselvän alleviivattua että tulee tuttuuden tunne?
Itseä lisäksi mietityttää lisäksi vaikuttako mielipiteisiini  Snellmanin julkisuuskuva? Se on kieltämättä vähän ärsyttävä, usein haastatteluissa bongaan mukanokkelan besserwisserin vaikka sitten välillä yllätynkin positiivisesti nasevasta mielipiteestä.
Sukunimien vaihtelut ei pitäisi häiritä ja paino sanoilla EI PITÄISI. Itse olen tähän ikään mennessä omistanut kolme eri sukunimeä, kaikki ihan taviksia. Eli olen aika varapuhe arvostelemaan kenenkään nimitemppuiluja, tuli ne sitten avioliitoista tai muista mielenhäiriöistä :) Ja toki myönnän, että kirkkain helmi se itseltäkin vielä puuttuu. Von Rettig kuulostais aika mairealta, eikä Scherlachiuskaan ärsyttäisi, vaikka sitä täällä lakeuksilla joutuiskin usein tavaamaan.

Ja sitten turhasta asiaan. Lemmikkikaupan tytöt oli HYVÄ. Tykkäsin tästä ihan oikeasti. En kokenut, että olisin jo lukenut tämän jostain muualta. Aihetta oli käsitelty vähän eri näkökulmasta kuin yleensä ja vaikka kirjassa (no aiheen takia tosiaan vähän pakkokin) olikin Kaurasmaista, anteeksi Snellmanmaista pornopainotusta niin en silti pitkästynyt sitä lukiessa.
Suosittelen lukemaan. Aihe on rankka, varsinkin jos perheestä löytyy teini-ikäisiä tyttöjä.. mutta ehkä vähän herätteleväkin? On hyvä muistaa, että ne pikkuiset tytöt kasvaa kovaa vauhtia aikuisiksi eikä ehkä ole ihan niin pumpulivaaleanpunaisissa ajatuksissa kuin mitä äitinä haluaisi luulla.

Ensimmäistä kertaa ajattelen, että taidan lukea ko kirjailijan seuraavan kirjan. Aina ne on tullut luettua, mutta yleensä olen "päättänyt" juuri toisin :)