Napolilainen naimakauppa on kertomus toisen maailmansodan aikaisesta Italiasta. Kirja kertoo Liviasta, kauniista kokista ja Jamesista, yli-innokkaasta virkamiehestä, joka tulee Napoliin avioliittoupseeriksi. Toisin sanoen hänen tehtävänsä on estää avioliitot huonomaiseisten italilaiskaunottarien ja liittouneitten sotilaitten välillä.
Napolilaiset juonittelevat Livian Jamesin palvelukseen, tarkoituksena seata virkaintoinen James kiinnostumaan elämän tärkeistä nautinnoista - kuten hyvästä ruuasta.
Tositapahtumiin perustuva tarina on yksinkertainen, isoimmat mutkat näkee jo kaukaa. Sota kuitenkin muuttaa kuvioita sen verran, että muutama yllätyskin mahtuu mukaan.

Kirja kertoo arkisen tylysti sodan pakottamista ratkaisuista. On helppo paheksua niitä näin jälkikäteen, mutta teksti pisti kyllä miettimään mitä sitä itse olisi valmis tekemään selviytyäkseen.

Kirja oli ihan ok. Lievä pettynys, mutta se oli ehkä omien ennakko-odotusten syytä. Capellan aiempi romaani Ruokaa, Amore oli ihana "ruokakirja" ja odotin tämänkin keskittyvän ruoka-aiheeseen vähän enemmän. Nyt lukiessa tuli kyllä nälkä, muttei hinkua tehdä ruokaa.