Yksi joululahjakirjoistani, jonka lukemista olen lykännyt kun tiedän miten tehokkaasti tähän uppoaa..

Kirja kertoo Erik Narvasta, jonka elämä muuttuu peruuttamattomasti kun hänen iäkäs isänsä katoaa. Miksi isä matkusti Berliiniin vaikka hänellä ei pitäisi olla mitään tekemistä siellä? Miten toisen maailmansodan aikainen natsisaksa liittyy isän katoamiseen? Ja mitä liittyy äidin -arvostetun tutkijan- menneisyyteen?

Kirja tempaa otteeseensa jo heti ensi sivuilta. Sen maalaama kuva maailmasta on pelottavan todellinen ja vaikka kyseessä on "pelkkä seikkailuromaani" saa se silti miettimään monellako suomalaisella vastaavanlainen menneisyys on tullut yllätyksenä vastaan.

En juuri koskaan lue kirjojen takakansia tai lipareitten esittelytekstejä ihan vaan sen takia, etten halua mitään juonipaljastuksia etukäteen. Nyt ainoa miinus aiheutuikin ehkä siitä? Odotin lähes loppuun asti koska aiempien kirjojen karuhko sankari Antti Korpi ilmaantuu näkyviin, mutta tämä olikin Korveton kirja. Hyvä joka tapauksessa.

Jos haluaa lukea kirjan jota ei voi laskea käsistään ja joka askarruttaa mieltä muun ajan, tämä se on. Erinomainen lajissaan.