Edellisen kirjan jäljiltä oli hirveän vaikea aloittaa lukemaan mitään. Kirjaston pinkasta selasin pariakin jotka meni heti hylkyyn, jossain oli liian vähän "sanomaa" ja jossain taas ihan liikaa. Paras tapa nollata olis ollut joku takuuonnellinen tuijalehtinen tai vastaava, mutta kun niitä ei ollut niin ajattelin sitten herkutella takuuhyvällä dekkarilla.

Arne Dahlin aiemmat kirjat (Verikyynel, Pudotuspeli ja Vuoren huipulle) ovat olleet kovasti mun mieleen eikä tämä uusinkaan pettänyt. Ruotsalaispoliisien maailman tuntuu kovin kotoisalta, ainakin kirjojen A-ryhmän hahmojen henkilökohtaisien elämien osalta.

Tämän kirjan tarina oli jännittävä ja todellakin yllättävä. Takakansi raportoi: "Skansenin eläintarhasta löytyy ruumis. Pikkutyttöä ammutaan. Kahdeksan itäeurooppalaista naista katoaa. Yhdeksänkymppinen professori murhataan julmasti juutalaisella hautausmaalla. Junanraiteella soi kännykkä katkaistussa kädessä." Ennen kuin nämä kaikki ja muutama muukin asia on saatu soviteltua yhteen on tutkimukset liikkuneet ympäri Eurooppaa.

Tykkäsin kovasti ja jään innokkaana odottamaan jatkoa. Erinomainen dekkari!