Tsadaa!! Tässä ne on:

1339290.jpg

Ekat sukat sitten ala-asteen jälkeen!  Ja vielä oikein onnistuneet! :)
Lanka on Ilun ihanaista itsevärjäämää, nimikin osuvasti "nahkatakkinen tyttö". En voinut vastustaa tätä sekunnin vertaa ja se haluaminen pakotti oppimaan sukankutomisen.
Lankaa sukkiin kului 80g ja työ vaati kaksi katkennutta bambua. Loppuosan tikuttelin nöyrästi metallipuikoilla. Ja koko oli 2½.
Koska lanka oli niin nättiä, en halunnut tehdä mitään reikäistä (kuulkaa raju itseluottamus omiin taitoihin) vaan ihan sileää jossa väri olisi parhaimmillaan. Mallivalinnaksi tulikin Kyllikki Mitrosen loistavasta "Sukkasillaan"-kirjasta Sirpa-saapassukat. Kantapään mallista en osaa sanoa "mikä" se on.. mutta kärjessä on spiraalikavennus. Niin ja sukan suu on sellanen kaksinkertainen käännetty. Helppoa kun heinänteko! Onneksi ette kuitenkaan kukaan ollut kellottamassa tuossa vieressä kun tein ekan sukansuun. Vauhti oli lievasti hidas ja poski jälkeenpäin kipeä kun oli pitäny pitää kieltä niin tiukasti siinä. Hmhm.

Tässä vielä toinen kuva ihasteltavaksi:

1339292.jpg

Pahoittelen kuvissa mahdollisesti esiintyvää kalmansävyä, tunnetaan myös nimellä "eilen kuollut." Se nyt sattuu olemaan meitsin talviväri ja erittäin hallitseva tällä hetkellä.