Viimeisen kuukauden aikana on tullut hankittua jotain pientä, ihan pientä.. Tässä pikaesittely:

1457045.jpg

Kauan havittelemani Favourite Socks-kirja. Siinä on ehkä kaikki ihanimmat sukat koottuna yhteen nippuun? Voisin tehdä ne kaikki. Ehkä teenkin.

Keetulle Amigurami World, pikkuotusten virkkauskirja. Ihana! Ihana! Ihana! Kuvat ja mallit on übersöpöjä. Näistä malleista Keetu voi tehdä mulle kaikki. Ehkä tekeekin?

Louisa Hardingin Knitting little luxuries. Olen rakastunut! Kirja täynnä todella TARPEELLISIA elämän pikku sulostuttajia. Näistä teen kaikki. Ihan varmasti.

Lankaakin tarttuu matkaan -aina välillä. Joskus hankintoihin on selkeä SYY. Tällä kertaa ajatus lähti yhdestä Favourite Socks-kirjan mallista. Oon ihaillut tätä mallia parissakin blogissa ja päättänyt, että kun SE OIKEA lanka löytyy, en pyristele vastaan.

Tässä malli ja valittu lanka:

1457063.jpg

Lanka on Ilun Handusta ja on jotain ihanaakin ihanampaa. Nimi on Sturm und Drang ja koostumus 60% villaa, 20% bambua ja 20% silkkiä. Väri on ihmeellinen: kun otin vyyhdin esille oli pilvistä ja väri oli kokoelma eri harmaan sävyjä. Kun aurinko paistaa käy näin:

1457047.jpg

Jostain paljastuu lempeä suosikkikukkani Lemmikin sävyinen aavistus sinistä. Langassa on ihana mattahohde ja voisinkin jatkaa tätä kehumista täältä ikuisuuteen. Tykkään kun väri vaihtelee "mielialan" mukaan. Täähän on niinkuin Vadan sormus My Girlissä?

Toinen hankinta on samasta paikasta. Tätä sai ostaa nimellä "ja hännät on solmittu yhteen" ja koostumus on 75% villaa ja 25% polyamidia. En voinut vastustaa tätä väriä, vaikka se paljasti itselleni yhden viha-rakkaussuhteen josta en ollut tietoinen.

1457046.jpg

Purppuraa ja limeä pirteän keväisenä yhdistelmänä. Aikani tuota vyyhteä hypisteltyäni totesin, että tän nimi meillä taitaa olla ruttojuuri. Ruttojuuri on pihani suosikki-inhokki. En tykkää niistä yhtään, enkä pääse niistä edes myrkyttämällä eroon (jos joku haluaa, tervetuloa hakeamaan ERITTÄIN elinvoimaisia taimia!). Tykkään niistä kuitenkin joka vuosi hetken. Näin keväällä kun ne nousevat tumman purppuran värisinä möykkyinä maan pintaan jaksan ihastella niitten kaunista väriä. Kun vielä on ekat sentit kasvettuna, mukana on tätä hentoa limeä. Olkoon tämä lanka siis muistutuksena siitä, että typerimmällä ja myrkynkestävimmällä kasveillakin on se kaunis hetki.
Eli siis ruttojuuri-lanka. Vai onkohan tämä ruttojuurien muistutus jokavuotisesta epäonnistumisestani? Siinä tapauksessa nimi on Ruttojuurien kosto.

...ja kiitos kysymästä: KYLLÄ, samalla kun viime sunnuntaina bongattiin Mayan kanssa pihan ensimmäiset leskenlehdet, löydettiin myös uudet maasta pönkineet ruttikset vanhalla tutulla paikalla. Hmhmh.