Joskus joku edukkaasti hankittu tulee yllättävän kalliiksi. Heikompi hermoinen vois kärsiä ostokrapulaa, karskiarska tuumaa, että myös lankojen OSTO voi olla harrastus.

Tästä lähdettiin: muutaman kuukausi sitten ostin kanssatikkuajalta edukkaasti Aarteen. Kyseessä oli ihanat ja rakkaat vihapitolangat, jotka olemassaolollaan muistuttivat jostain unohtamisen arvoisesta. Olin siis Pelastava Ritari ottaessani pussin nimellistä korvausta vastaan meille asumaan. Pussin sisältö oli reilu kilo Lètt Lopia allaolevissa väreissä:

1574770.jpg

Eli 10 erilaista ruskean tai harmaan sävyä, määrät vaihtelee vajaasta kerästä viiteen kerään / väri. Paitavärkit ihan reilusti, mutta en saanut mitään ajatusta jalostettua loppuunasti siitä mitä näistä joskus tulisi.
Viime viikolla kierros blogistaniassa paljasti, että kyseisen langan maahantuonti on lopetettu. Villamokka kuitenkin kertoi samassa postauksessa, että lankaa on vielä hänen kaupassaan ihan kivasti. Ja mitens sattuikaan, meidän perheen naisväki oli lähdössä perjantaina viikonlopuksi Turenkiin = ihan lähelle Hämeenlinnaa = Villamokan fyysinen sijainti. :)

No siitä se ajatus sitten lähti. Jos vaikka ostais muutaman kerän jotain kirkkaampaa väriä,  sais helpolla makeutettua lopputulosta, mikä se sitten ikinä olisikin.
Kuulostaa hyvältä, eikö vaan? Jep, teoriassa. Käytännössä kävi niin, että kun kävelin kaupasta pihalle, mukana oli pussillinen lankaa.
Lètt Lopia, ihan niinkuin pitikin. Makeutusvärejä. Jep, täsmää tähän asti. Mutta jossain kohdassa yksi makeutusväri pääsi pääosaan, ja sivumakeuttaja näytti niin hyvältä sen rinnalla, että ostin sitä "tarpeeksi". Ja TADAA! Kaupasta löytyneen perus-ulkoilu-tähtikaarroke-neuleen ohjeen perusteella huomasin, etten "saa" käytettyä välttämättä siihen tulevaan neuleeseen yhtään niistä keristä jotka ovat jo kotona. Hmhmhm.

Onneksi ymmärsin kuitenkin ostaa vielä muutaman kerän lisävärejä, eiköhän niistä sitten tule jo yhdisteltävää niihin valmiiksi kotona olleisiin?
Tässä vielä uudet tulokkaat:

1574773.jpg

Vihreä on se pääväri, purppura makeuttaja. Turkoosia nyt on aina pakko valita ja roosa ja ylijäämäpurppurat menee sitten siihen TOISEEN paitaan.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, nääkin neuleet on siis melkein jo päällä.

Alemmassa kuvassa näkyy joku ihmeellinen varjo lankojen päällä. Häivähdys huonosta omastatunnosta? Muahhahahah! Tuskin. Enkö jo alussa sanonut, että myös lankojen OSTELU on harrastus? Ja rakas sellainen onkin.