Tähän aikaan vuodesta on parhaat aamut. Kun saan kissalaumamme ruokittua, siirryn kasvihuoneelle nauttimaan sen ihmeellisestä maailmasta. Tänä aamuna ihastutti mm nämä:

1641017.jpg

Kesäkurpitsa kukkii. Huomatkaa laiskan tapa istuttaa suoraan turvepusseihin. Ei esteettisesti niin kovin kaunista, mutta eipähän tarvi kitkeä rikkaruohoja :)

1641047.jpg

Paprikassa on jo paljon alkuja. Samoin tomaateissa. Chilit vastaa kukkii komeasti.

1641045.jpg

Ja suuri ylpeyteni munakoiso kukkii myös. Tämän kuvan Suomen Valokuvaajien Liitto valitsi vuoden parhaaksi otokseksi. Perustelut olivat seuraavat: Käsi on aseteltuna taidokkaasti kuvaan kukan taustalle. Symboloi selvästi taivaallista kättä joka mahdollistaa pakanoittenkin kasvihuoneharrastuksen.
On myös taito saada kamera tarkentamaan juuri käteen eikä kukkaan, joka näyttääkin siksi sumuisen eteeriseltä.
Myös taustalla näkyvä kuvaaja sai erityiskiitosta. Niin vaan taipuu lihavakin ihminen ihme vintturalle ottamaan kuvan. Eli kun tarkemmin miettii, käden tilalla voisi olla myös pahasti roikkuva rinta?
Vielä enemmän taustalla näkyvät tomaatit sen sijaan ärsyttävät vähän. Onko tarkoitus leuhkia muille omalla onnistumisella? (on..)

Tämä seuraava kuva on tiedoksi keskiviikkona nähdyille Tikkuajille eli kyseessä on se kuuluisa RANSKALAINEN rakuuna.

1641048.jpg

Tarina kuvan taustalta, tapahtumapaikkana suomenkielinen Etelä-Pohjanmaa:

Käytän aina kasveja ostaessani samaa taimitarhaa. Loistava palvelu yhdistettynä erinomaiseen ammattitaitoon tekee siitä sen parhaan. Usein mulle osuu sama henkilö myyjäksi. Erittäin mukava nainen, vähän hiljainen ja olen joskus miettinyt, että tajuaakohan se mun huumoria joka ei aina ole siitä laadukkaimmasta päästä..

Minä: "Jaha. Täällä onkin myynnissä tällä kertaa kahta eri rakuunaa, tavallista ja ranskalaista. Mikäs ero näillä on? Siis muu kuin se, että tämä ranskalainen ei ymmärrä mun puhetta.
Myyjä: (näyttää hämmentyneeltä ja sanoo hiljaa) "No se tavallinen on venäläistä.. ..ja kuulemma ranskalainen on maukkaampaa"
Minä: "No otan tietty sitten sen ranskalaisen."
Tarkoituksena kysellä hoito-ohjetta jatkan: "Mitenkäs mä sitten tämän kanssa pärjään?"
Myyjä: "no varmaan elekielellä?"

:) Olenkin aamuisin toivottamut iloisella äänellä "ponsuuuuur" kun avaan kasvihuoneen oven ja voimakkaasti elehtien kertonut kuulumisia. Hyvin ollaan pärjätty. Ajattelin kuitenkin, että pitäiskö mahdollisia vastoinkäymisiä ajatellen aloittaa Clapotiksen tekeminen? Lisäis vähän tunnelmaa ja lievittäis ehkä mahdollista koti-ikävää?
En myöskään ole ihan varma minkälaista kahvia kuuluu aamuisin juoda kun olen aamutee-ihmisiä. En haluaisi vaikuttaa ihan moukalta rakuunan silmissä..  Eli varmin tapa toimia oikein taitaa olla pieni lasi pastista? Toisina aamuina se kuulostaa tosi houkuttelevalta vaihtoehdolta..