Kansi lupaa unohtumattoman matkan keskiaikaiseen Barcelonaan ja sen lupaksen kirja lunasti vaivattomasti.

Meren katedraali on historiallinen romaani keskiaikaisesta Barcelonasta ja yhden miehen kohtalosta, joka kietoutuu yhteen Santa Maria del Marin kirkon vuosikymmeniä kestävien rakennustöiden kanssa.

Kirjan päähenkilö Arnau syntyy maaorjan poikana, ja pakenee isänsä kanssa Barcelonaan isän siskon luo. Kasvaessaan pieni Arnau kaipaa äitiään, ja isä kertoo hänelle Neitsyt Maria olevan hänen äitinsä. neitsyt Marian patsas löytyy rakenteilla olevasta kirkosta, ja Arnau alkaa vierailla kirkossa päivittäin. Kuin huomaamatta hänestä tulee rakentajien maskotti ja kasvettuaan hän luonnollisesti siirtyy rakentajien joukkoon.

Elämä 1300-luvulla ei ole helppoa. Tiukat säätyrajat sanelevat mitä kummallisimpia sääntöjä eikä kaupungissa toimitettava inkvisitio ainakaan helpota kenenkään elämää. Silti elämä menee eteenpäin, vaikka takapakit ovat välillä melkoisia.

Kaunis, paikoin riipaiseva kirja. Vaikka tarina olikin välillä melkein liiankin surullinen, silti tämä kirja onnistui olemaan ihmeen optimistinen. Tarinan loputtua olo oli rauhallinen ja usko parempaan huomiseen tallella .) Ikuinen kaipuuni Barcelonaa kohtaan ei tämän luettua ainakaan vähentynyt.