Joskus, tosi harvoin, täällä on esittelyssä valmiita töitä. Mä kun en niinkään (näköjään) harrasta loppuunkutomista, vaan pääpaino harrastuksessa on lankojen ostelulla ja töitten aloittelulla.

Tämän topin aloitin jo kesähelteillä. En ole tikunnut aikoihin kirjoneuletta ja sen huomasi. Vaikka tykkään siitä, menee hermot niin nopeesti lankojen selvittelyyn etten kehtaa edes kertoa. Niinpä tämä näennäisesti nopeatekoinen toppi valmistui tyyliin -hitaasti-vielä hitaammin-ihan tosi hitaasti-.

Vaan kaikki tulee valmiiksi aikanaan. Tässä siis tämä:

1943425.jpg

Malli on siis kesän Interweave Knitsistä "Imprint Tank". Nauratti vähän väliä kun esittelytekstissä kerrotaan tämän olevan Marimekon Kavio-printti. Lankana käytin iiiiiiiiiiiihanaa Sublimen Organic Cottonia ja siitä värejä 96 (pohja), 91 ja 97. Lankaa kului yhteensä 280g josta "raitavärien" osuus oli ehkä 30g. Puikot oli 4.5mm. Tavoilleni uskollisena tein m-kokoisen ohjeella ja kyllä - siitä tuli xl-kokoinen.
Kaula-aukko oli alkuperäisessä mallissa vähän nouseva, mutta arvelin ettei se pue mun kirahvinkaulaa ja tein sitten omasta päästä tämän. Kaula-aukon reunus ja hihansuut ja rapuvirkattu siistiksi, siitä kiitos ja kunnia ja kaikki muut hyvät kuuluu Solveigille. *aaltoja*


Alareuna ei oikeasti rullaa, jotenkin onnistuin sen taittamaan joka kuvaan. Varmaan se kun yritti aina vetää hulluna mahaa sisälle päin (huonolla menestyksellä) vaikutti asiaan.

Oon ihan simo-tyytyväinen lopputulokseen. Toppi on ihanan kevyt ja pehmeä päällä ja toimii loistavasti esim mustan villatakin alla. Käsivarsistani johtuen en ole mitenkään katkera siitä että valmista tuli vasta ilmojen kylmettyä :) Samasta syystä tein kuvion pelkästää eteen, takana se olis menny ihan haaskeelle.

Tässä vielä kuviota lähempää. Jälki tasoittuu jahka toppi pääsee tutustumaan pesukoneen ihmeelliseen maailmaan..

1943427.jpg