Hyytävänä tammikuisena aamuna nuori äiti on palaamassa kotiin saatettuaan lapsensa kouluun. Silmiin osuu kaartelevat korpit ja uteliaisuus pakottaa katsomaan, mistä moinen johtuu. Lumesta löytyy naapurin teini-ikäinen tyttö kuoliaaksi kuristettuna.
Saaren asukkaat ovat varmoja syyllisestä, mutta poliisi ei ole siitä niinkään varma. Yhtäkkiä koko pieni yhteisö onkin epäilyksen alla: murhaaja on joku saaren vähistä asukkaista.

Luin takakannesta, että tämä kirja on valittu vuoden parhaaksi rikosromaaniksi jossain. Alkuun ihmettelin miksi. Tarina oli kyllä hyvä ja lähti heti käyntiin, mutta mun mielestä tässä oli ekat kaksisataa sivua ihan perusdekkarikauraa. Tätä luki, ja ihan mielelläänkin, mutta olin vahvasti sitä mieltä etten puolen vuoden päästä muista enää yhtään mistä tämä kertoi.
Onneksi olin väärässä. Loppua kohti meno tiheni ja vauhti parani, ja vaikka taas kerran kuvittelin olevani älyllisesti ylivertainen ja tietäväni lopputuloksen, olinkin ihan pihalla. Se on aina yhtä mukavaa :)

Yhtä mukavaa on se, että Ann Cleevesiltä on näköjään suomennettu toinenkin dekkari. Toivottavasti siinä on samoja henkilöitä, olivat niin onnistuneita.