Taijan luota sattui silmään hauska haaste. Tässä siis Tarpeellista Tietoa musta:

Viisi asiaa pakastimessani
* mansikkasurvos -itsetehtyä omista mansikoista. Yleishyvä kaikkeen :)
* paketillinen turkinpippuri-jätskipuikkoja   -paino sanalla Paketillinen. Jäätelöauto kävi eilen. Maanantaina puhutaan enää parista puikoista. Siis jos on mistä puhua.
* pakastevihannespussi "Espanjalaiset kasvikset".  -Jos Maya ei syö mitään niin nää menee aina.
* mehua   - karviais-, raparperi-, seka- ja flunssamehua. Kaikki tietty itsehöyryttämiäni, joista muistona myös pahasti palanut jalkapöytä ja varpaat.
* purkki siianmätiä.  -Ehdottomasti YKSITYISEEN herkutteluhetkeen silloin kun maailma on liikaa.

Viisi asiaa vaatekaapissani
siis meillä on vaateHUONE joka mahdollistaa ihan järkyttävän tavaramäärän. Ja sotkun.
* vaatteita, omia ja miehen.
* salaisia asioita. - vois olla jotain TOSI jännää, mutta tylsyydessään silti vaan etukäteen ostettuja lahjoja piilotettuna.
* kenkiä  - suurin osa niitä jotka ei ole tällähetkellä käytössä. Ei koske Keetu "imeldamarcosin" varastoa joka levittäytyy meillä joka paikkaan, myös tänne. Sillä "reppanalla" kun ei tämän kauden kengät todellakaan mahdu niille osoitettuun tilaan pikkueteisessä.
* petivaatteita ja pyyhkeitä
* sekalainen kokoelma vaatteita, joita säästän nimikkeellä "jos joskus laihdun niin sitten käytän näitä". Ihan turha joukko. Siis oikeesti; jos joskus laihdun, en aio vetää jalkaani lumipestyjä viisnollaseiskoja vuodelta "luulin-george-michaelia-heteroksi" vaan ostan uusia, UUSIA farkkuja joissa näytän ihan tajuttoman hyvältä. Luulis että noin vanhat vaatteet jo maatuu.

Viisi asiaa autossani
* karkkipapereita. Näitä on ja paljon.
* Tyhjiä avaruusbelmondoaskeja tukittuna kuskinpuoleisen oven lokeroon. Näitä kylvää Mies. Tää merkki tunnettiin ennen myös nimellä tulevaisuustupakki (Belmont2002 tai jotain). Nykyään se on tylsä harmaapellu.
* Maisa-kirja. Maya on täysin riippuvainen näistä automatkojen aikana, kesti matka sitten 5min tai saman verran tunteja.
* kartta. Vanha mutta kohtuu luotettava.
* Kynä. Supertarpeellinen. Mies kirjoittaa sillä työasioita ajaessaan, mä taas tarvin sitä rakkaan harrastukseni rekisteribongauksen takia.

Viisi asiaa käsilaukussani
* kosteuspyyhkeitä Mayan naaman siivoukseen. Oon kyllä itsekin täysin riippuvainen niistä, ne on niin ihanan tuoksuttomia verrattuna aikuisten vastaaviin.
* lompakko. Joskus siellä on jotain, joskus ei.
* muistivihko. Tää on melkein yhtä tärkeät kuin lompakko, vrt edellisen kohdan harrastus. Lisäksi sinne tulee tuherrettua kudin- ja lahjaideoita.
* avaimet. Yritän välttää liikoja avaimia elämässäni, mutta aika iso nippu on silti.
* kirja. Koskaan ei tiedä missä joutuu odottelemaan.

Tämän voi viisi halukasta napata mukaansa. Laitathan kommentin jos otat haasteen vastaan niin pääsen tirkistelemään :)