Jos on olemassa joku dekkarikoulu jossa opetetaan kuinka kirjoitetaan todella hyviä dekkareita, niin suosittelen vilpittömästi tätä Camilla Läckbergin Saarnaajaa pakolliseen oppimäärään.

Takakannesta tämän verran: "Varhaisena kesäaamuna pikkupojan ritarileikki saa äkillisen lopun. Poika löytää maasta alastoman naisen, joka tuijottaa suoraan häneen.
Nuori nainen on murhattu. Poliisi on ymmällään, kun ruumiiden alta löytyy kahden naisen luurangot. Mitä tekemistä vastalöydetyllä ruumiilla on kahden 1970-luvun lopussa kadonneen naisen kanssa? Etsitäänkö nyt murhaajaa, joka on odottanut yli kaksikymmentä vuotta edellisen rikoksen jälkeen, vai onki liikkeellä jäljittelijä?"

Kirja sijoittuu samaan Ruotsin länsirannikolla sijaitsevaan kesäparatiisiin kuin aiempikin kirja, Jääprinsessa. Jääprinsessan mielenkiintoiset henkilöt saivat toivomaan, että heistä ja heidän elämästään kuulisi vielä. Toive toteutui :)

Saarnaaja on dekkari parhaimmillaan. Piinaavaa jännitystä, mielenkiintoinen tarina itse pääasian kyljessä ja yllätyksellisyys loppuun saakka. Vaikka muka TIESIN monesti kuinka tarina jatkuu, niin joka kerta tuli kensille. Lopuksi olin niin sekaisin, että ahmin vaan tekstiä saadakseni tapahtumille jonkinlaisen selityksen.

Erinomainen dekkari. Taidan laittaa sen kolmannen suomennetun heti varaukseen kirjastoautolle.