Mulla oli äsken ihan kusinen urakka. Yksi ikuisuusprojekteistani on loppusuoralla. Kyseessä on ihanalankainen mohairjakku, joka on viimeistelyvaiheessa. Enää pitäisi neuloa muutama sauma kiinni ja tehdä etuosan reunustukset. Reunus itsessään ei ole vaikea, mutta kun sain toisen puolen tehtyä, huomasin että se on liian reikäinen. Pienemmät puikot korvaavat asian eikä se työkään nyt ole mikään maailmanlopunhomma. Mutta se mikä on maailmanlopputasoa on se helevatan mohairin purkaminen. Mä en voi ymmärtää miten niin ihana ja pehmeä lanka voi muuttua hetkessä sormieni hellästä rakastajasta maksimitakkuiseksi kiduttajaksi.

Epätoivon suossa tarpoessani (lue: maksimoitua itsesääliä irtokarkkien säestyksellä) huokailin, ettei tänne blogiinkaan ole enää ikinä mitään valmista esiteltävää. Ja kas: TADAA! Muistin jo syyskuulla valmiiksi tekemäni huivin, jonka olen unohtanut esitellä täällä. Tässä hän siis on, WABI-SABI:

2073298.jpg

Ja sama auringonvalossa:

2073299.jpg

Ohje on tuttu Reunasilmukka-blogin lukijoille. Siellä on alkuperäisohjeessa toteutettu shaali, jonka mäkin olisin halunnut.. Vaan kun mulla ei ollut tätä lankaa enempää kuin kolme kerää niin piti tyytyä enempi huivimittaiseen.
Lankana on Noron SilkGardenLite, joka taitaakin olla ainoa kevyttuote meidän perheessä :) Värinumero on 2011, ja lanka koostuu näistä: 45% silkkiä, 45% kidmohairia ja 10% villaa. Ihanaa lankaa, voisin ylistää tässä vaikka maailman tappiin asti.
Huivi on neulottu pitkittäin. Mulla oli siinä 197 silmukkaa ja siitä tulikin ankaran pingotuksen jälkeen parimetrinen. Leveyttäkin oli. Paino sanalla oli. Nyt kun se on ollut ahkerassa käytössä, se on kaventunut kummasti. Pingottelen varmaan jossain välissä uudestaan, jos se nyt kaulasta mihinkään kerkiää.

Värit ovat kauniit ja tästä sävystä puuttuvat mukavasti noromaiset oudot sävyt, tympeä lila ja se ihmeellinen persikka joka usein putkahtaa odottamatta esiin..

Kiva yksityiskohta huivissa oli hapsut, jotka tehtiin jo kutomisvaiheessa. Viimeistelytöihin kuuluikin niitten solmiminen, omaani piti tehdä 180 solmua. Tässä vielä kuvaa "päädystä":

2073304.jpg

Iso kiitos suunnittelijalle. Jotkut ne osaa!