Takakannesta: "kiitetty esikoiromaani - tarina rikoksesta, vastuusta, syyllisyydestä ja siitä, kuinka helposti itsekkyys voi tahrata viattomuuden."

Kirjan päähenkilö on Richard, joka saapuu stipendin turvin Hampden Collegeen opiskelemaan. Siellä hän törmää neljään ystävykseen, joiden varallisuus, näennäinen velttous ja älykkyys tekee häneen suuren vaikutuksen. Elämä tuntuu siirtyneen ihan uusille tasoille kun hän pääsee mukaan tähän hilpeään seurueeseen.

Totuus ryhmän sisällä on tietenkin aivan toinen. Pikkuhiljaa kulissit kaatuvat ja paljastavat "ei niin mukavat" ihmiset. Yhteinen rikos yhdistää - ja erottaa.

Olen lukenut tämän kirjan joskus silloin kun se ilmestyi suomeksi, 90-luvun alkupuolella. Silloin en tästä hirveästi piitannut, muistan että arvosana oli keskinkertainen miinus. Aika oli varmaan tehnyt tehtävänsä tai sitten nyt oli vaan otollisempi mieli tällaiselle kirjalle :) Hyvähän tämä oli, paikoin todella mukaansatempaava. Ei pääse supersuosikkilistalle, mutta kovasti alkoi kiinnostaa onko Donna Tarttilta suomennettu jotain tuoreempaa.