Tänä vuonna en päässyt ihan niin kovaan vauhtiin lahjojen kanssa kuin viime vuonna. Vähän vaikutti se, että tein Keetulle lahjaa kutomalla, ja sehän tietenkin onnistuu vain silloin kun neiti on pois. Ja tietenkin aina silloin kun tarvitsisi kaikki viikonlopun tunnit salatyöhön, iski migreenit, hartialukot sun muut. Vieläkin ihmetyttää, että huppari pääsi pakettiin asti :)

Kummitytölle tein äitinsä toiveesta pipon ja kaulurin. Lanka oli supermaximusihanaa Sublimen Organic Merinoa jonka julistan omalla yksinvaltaisella päätökselläni TheMerinoksi. Haaveissa siintää lasten puhellettava uima-allas joka on täytetty näillä kerillä. Sinne on helppo mennä hakemaan apua maailman pahuuteen. Villa kun parantaa kuhmut - myös henkiset.

2182482.jpg

Pipon malli on Ullaneuleesta, Lauran lettipipo vähän muunneltuna. Tuli hyvä, teen varmaan mallina toimineella Mayallekin oman setin. Kauluri löytyi ankaran googletuksen tuloksen ravelryn kautta ja ohje on Hepsin blogista. Kauluri painoi n. 70g ja pipo arvatenkin vähän vähemmän.
Kauluri näytti niin kätevältä, että tein niin kaksi lisää. Koska ne menivät pojille, armahdin saajia ja vaihdoin värin siniharmaaksi. Valitettavasti ne sujahtivat paketteihinsa niin nopeasti, etten muistanut ottaa kuvaa (olisko paketoitu vähän viimetingassa? köh.).
Fannyn kaulurissa oli ohjeesta poiketen 80s resorissa ja poikien omissa 84.  Pipoon muistan myös lisänneeni yhdet välisilmukat, alkuperäinen ohje kun olin vähän paksummalle langalle. Molemmat tikuttelin nelosen puikoilla.

Yhdet sukat tuli myös valmiiksi. Tämän langan näin kerran ollessani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Eli notkuin netissä varmaan jotain kotitöitä paossa kun Ilu tyrkkäs puotiinsa sekalaista seurakuntaa. Tämä "Mitä se on? Mitä se on" oli niin saajan näköistä, ettei sitä voinut olla ostamatta.

2187430.jpg

Malliksi valikoitui Tikrun Rise'n'Shine jota muokkasin sen verran, että vaihdoin yläreunan resorin sileäksi käännetyksi resoriksi. Hovikuvausavustajan ollessa pois yritin vääntäytyä asentoon jossa saisin jonkun järkevän kuvan, valitettavasti joudutte tyytymään tähän:

2187433.jpg

Kuten kuvasta näkyy (saa vapaasti nauraa), varsi ja päällysosa on hienoa salamakuviota ja kärjen kannuskin on toteutettu varsin kauniisti. Pahoittelen mahdollista aiheuttamaani järkytystä; toi kalma nyt vaan on meitsin väri ja se vaan pahenee päivä päivältä ennenkuin paljastan sääreni taas auringolle.

Lanka oli laadultaan villan, bambun, mohairin ja tekokuidun yhdistelmä ja sitä kului 57g. Kiva kutoa! Silkki teki lankaan mukavan kiillon ja mohair aavistuksen pörröä. Jos joku luuli että tuolta puskee läpi säärikarvoja niin voi vaan hävetä isoon rakon puohonsa.

Keetun lahjus oli tietenkin Vihervaara. Hommasin sen VK:n langan (Lion Brand Yarnin WOOL-EASE Chunkyn) Secretwoolista. Vielä kerran kiitokset hyvästä palvelusta :) Langasta löytyi yksi Keetun lempiväreistä ja ehkä tää huppari onkin nyt meillä nimellä MagentaVaara..

2187427.jpg

Malli oli aivan upea kudottava. Lehden ohje oli kyllä arsesterista, kiittelin sataan kertaan Ravelryn vihervaaran-ryhmän olemassaolon. Moni päänvaiva selvisi sieltä.
Puikot oli kutoset ja lankaa kului kuudetta kerää. Tein XS:n silmukkamäärällä kun mun käsiala on niin leveää, paitsi että tässä se ei jostain syystä ollutkaan.. Niinpä pingotus oli varsin aggressiivista.. ..hupparista tuli kuitenkin oikein hyvän kokoinen.

2187429.jpg

Napit ei näy näköjään näistä kuvista. Harmi, ne kun on tosi hienot. Tummat, rosoiset, jonkun elukan sarvesta tehdyt (ostettu Käsityöaitta Fionasta). Huppari ja omistaja liehuvat lomailemassa toisessa kodissaan, yritän muistaa kuvata ne kun palaavat.