Säästin joululahjaksi saamani kirjan uuden vuoden aloitukseen ja hyvinhän se vuosi sitten alkoi.

 

Clive Cussler on ollut yksi suosikeistani jo yli kaksikymmentä (apua! ikäkriisin paikka!!) vuotta. Muistan saaneeni teini-ikäisenä isältä joululahjaksi Syvyyksien saalistajat ja sitä lukiessa virinnyt ihastus ei ole päässyt hiipumaan myöhemminkään. Cusslerin kirjat ovat seikkailukirjoja parhaimmillaan. Sankarit ovat karismaattisia ja autot hienoja, puhumattakaan persoonallisen kauniista sankarittarista :) Enkä varmaan ole ainoa nainen jonka tosimiestoivelista sisältää Dirk Pittin? Sen paikkahan on siinä heti Steve McQueenin ja tämän hetkisen Bondin peesissä..

Nyt listaan voisi lisätä uuden miehen: Takaa-ajon sankari Isaac Bell kuulostaa sen verran hyvältä että paikka listalla on lähes varma :)

Vähän meinasi alahuuli väpättää kun aloitin tämän uusimman ja huomasin, että siinä ei ole Dirk Pittiä kavereineen. Juoni oli kuitenkin niin vetävä, että tämä harmi unohtui yllättävän nopeasti.

Tarina sijoittuu vuoteen 1906 ja Yhdysvaltojen läntisiin osavaltioihin joita terrorisoi kylmäverinen pankkiryöstäjä. Pankkipyöveliksi ristitty tappaja surmaa kaikki todistajat ja livahtaa jälkiä jättämättä suunnittelemaan uutta ryöstöä. Van Dornin etsivätoimiston agentti Isaac Bell palkataan jahtaamaan ryöstäjää ja äkkiä vauhtia ja vaarallisia tilanteita on enemmän kuin Bell voi edes kuvitella.

Hyvä "vanhanajan" seikkalutarina, joita yhden ystäväni kanssa kaipasimme joulunpyhinä. Molemmilla taisi olla liian raskasta luettavaa ja kaihoisasti muistelimme hyviä seikkailukirjoja :) Ensi jouluna varaudutaan paremmin.. Ja mä aloitan heti uuden Cusslerin jos sellaisen saan.