Mun epävirallinen uudenvuodenlupaus oli se, että niinä päivinä kun kudon, uhraan sen ekan puolituntisen sille työlle joka on ollut kauiten kesken. Mua nimittäin ei ärsytä se, että niitä töitä on paljon kesken, vaan se, että ne samat hassut jumittaa ja jumittaa.

Listan ekana oli Rowanin lehtikimono. Aloitin tämän työn joskus lokakuulla 2007 ja se oli ihan uskomattoman koukuttava työ. Rakastin sen lehtikuviota ja koko työtä muutenkin. Jostain kumman syystä se jäi sivuun, veikkaan joululahjoja ja siellä sivussa se sitten olikin koko viime vuoden. En keksi sen unohdukselle muuta syytä kuin syvä inhoni silmukoitten poimimista kohtaan.. Työ kun tehtiin yhtenä palana hihasta hihaan ja sen jälkeen piti poimia silmukat resoreita varten edestä ja takaa.

Ensimmäinen puolituntinen riitti silmuikoiden keräämiseen ja sen jälkeen olinkin taas koukussa :) Ja tämän näköinen kimonosta tuli:

Malli siis on SuuriKäsityöLehden numerosta 10/2007. Lankana käytin SandnesGarnin KittenMohairia jonka neuloin tuplana. Puikot oli seiskat. Niin ja lankaa kului 510g.

Napit on hirmuisen nätit puunapit ja ne on hankittu samasta paikasta kun lankakin, eli Käsityöaitta Fionasta. Yritän jossain vaiheessa saada niistä paremman kuvat, toivottavasti langan värikin näkyisi siinä paremmin.

Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen, paras kehu sille taisi olla se kun mallina toiminut Keetu pyysi kimonoa viikonlopuksi lainaan :)

Käsityöaitta Fionassa järjestettiin marraskuussa kurssi jolla opeteltiin neulomaan sukka kärjestä päin. Kurssi oli hyvä ja seura hauskaa (kiitos vaan vielä kanssaneulojille!) ja opetus meni perille.

Ensimmäisen sukan tein parissa illassa. Toisen kanssa menikin sitten aikaa.. taas puski joululahjat sun muut edelle ja pelkäsin jo että sukka jää tekemättä. Näin hienot niistä kuitenkin tuli:

Lanka ja puikot kuului kurssin hintaan ja valitsin ilopillerivärin Austermanin Step Duett-langasta. Tikuttelin kakkosen knitpickseillä, tavoitteena saada tarpeeksi "tivis" sukka joka mahtuisi kenkiin helposti. Tavoite saavutettiin :) Tunti sitten kun vedin sukat jalkaan niin hetken tuntui, että olin tehnyt liian tiukat, mutta kun ne nyt oleentui niin olen oikein tyytyväinen.

Hyvä lanka, hyvä kurssi! Kiitos Sanna!