Jos rakastat Paolo Coelhon kirjoja, ja olet muutenkin elämäntaitokirjojen innokas lukija, tämä ei ehkä ole sinua varten. Jos taas "kauas on pitkä matka"-filosofointi vaan hymähdyttää, tämä kirja on ihan helmi.

Pauli Kohelo on kuulemma ristijärveläinen metsuri ja tämä hänen esikoisteoksensa. Koska tämä kuitenkin on salanimi, veikkaan vahvasti Kari Hotakaista kirjoittajaksi. Rakastan Hotakaisen huumoria ja jos tämä ei sitä ollut niin ihme!

Kirja oli hykerryttävä lukukokemus. Nauroin niin lujaa ääneen välillä, että Maya kävi kyselemässä mikä voi olla niin hauskaa. Jostain syystä lukemani pätkät eivät aiheuttaneet samanlaista reaktiota Mayassa. Kirja ivaa sumeilematta elämäntapaguruja ja matkii paljon kuultuja mietelauseita. Niistä piisaakin juuri sadan sivun verran aihetta ilman että lukija alkaa hyytyä . Ohut kirja on nopeasti luettu, mutta naurua piisaa vielä moneksi kerraksi.

Tässä elämänohje a'la Pauli Kohelo:

Saat sen mistä luovut.

Luovut siitä minkä saat

Sen menetät minkä haluat.

Sen haluat minkä menetät.

Palauta se minkä otit.

Niin saat takaisin trimmerisi,

jonka olit unohtanut Ristijärven Shellille.

 

Haluan tämän ehdottomasti omaan kirjahyllyyni! Toivottavasti ristijärveläinen metsuri innostuu kirjoittamaan seuraavaksi lastenhoito-oppaan. Olisin sellaisen tarpeessa :)