Tässä kuussa olisi voinut tulla valmiiksi vaikka mitä. Vaan ei tullut. Eniten syytän muutaman kerran tällä kuulla vieraillutta tajunnan räjäyttävää migreeniä. Se kummasti keskeyttää aina kutomiset muutamaksi päiväksi..

Keetu ilahdutti rakasta äitiään (köhköh!) supermageella amiguramilla:

Neiti on Amazon kirjasta Creepy Cute Crochet. Tämä todistaa väitteen "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" todeksi: kun ensin ostin kirjan Keetulle joululahjaksi, saatoin vaan odotella koska täällä näkyy jotain valmista. Ja mikä parasta, tämä Amazon on tehty ihan MULLE!!! Langat on jämälankoja koulusta, ihana kässäope kun antoi virkata näitä koulussa.

 

Maya tilasi itselleen jo loppusyksystä Nuukhamuikkusen kaulahuivin. Sen piti kuulemma olla vihreä, muuten toteutustapa oli vapaa. Valitsin langaksi Colinetten Cazendan ja meinasin tosi äkkiä tehdä kaulahuivin korinpohjakuvioisena. Jostain syystä tämä projekti hautautui aina johonkin, ja niinpä kahden illan hommasta tuli neljän kuukauden urakka.

Keetukin innostui jo välissä aloittamaan Mayalle huiviin mätsäävän pipon samaisesta langasta. Siinä on käytetty Mario-myssyn ohjetta suuntaa-antavana, mutta lopputulos oli kuitenkin selkeä pipo.

Lankaa meillä oli tasan 100g ja kaikki meni. Viimeisillä senteillä kiinniteltiin Mayan valitsemia koristeita molempiin.

Nämä olisi ollut kiva kuvata käyttäjän päällä, mutta kaikki te joilla on kokemusta nelivuotisuhmasta voitte ymmärtää miksi kuvaukset on siirretty kaukaiseen tulevaisuuteen. Ne joilla asiasta ei ole kokemusta niin tiedoksi vaan: Kukaan  - toistan EI KUKAAN -  ole niin rasittava ja hermoja koetteleva kuin uhmakas nelivuotias.

Viimeiseinä tälle kuulle ehti valmiiksi TIEDONSIIRTO TÖKKII -sukat. Nämä on olleet tietokoneen ääressä estämässä hidastelevan koneen aiheuttamaa hermoromahdusta. "Komentotiedostot ovat lomalla, palaa asiaan tunnin päästä" ym tekstit pystyy ohittamaan olankohautuksella kun on sukkakudin kädessä :)

Lanka on Handusta, Midnigh Oil nimeltään ja siinä on 44% villaa, 42% puuvillaa ja loput aitoa tekokuitua. Ens alkuun mielipiden langasta oli vähän epäilevä, mutta kun vauhtiin pääsin olin myyty. Niin ovat jalkanikin. Tosi ihanaa, pehmeää ja "siluusta". Tykkään!

Lankaa kului 75g ja tikuttelin vaihteeksi jopa niinkin suurilla sukkapuikoilla kuin 2.5mm. Pienemmätkin olis käyneet mutta ne oli kaikki muissa projekteissa.. Tein nämä kärjestä päin ja kudoin pitkähköt varret. Ylimmät kymmenen kerrosta ovat 1o,1n , muuten varsi ja päällys on 3o1n.

Tarkoitus oli ottaa näistä taiteellinen kuva, siis sellainen mestariotos mitä olette tottuneet näkemään. Valitettavasti päivänvalo vääristi värit ja kun sitten yritin ottaa tässä tietokoneen ääressä niin kuvausassari Miuku ei jättänyt rauhaan. Kyllä siitä kuvasta kuitenkin erottuu kaikki tarpeellinen :)