Camilla Läckberg on mun tämän hetken dekkari top5:ssä aika vahvoilla. Muita ulkolaisten sarjassa painiskelevia ovat Jo Nesbö, Alexander McCall Smith, Karin Slaughter ja Mari Jungstedt, niin ja Åsa Larsson ja Helena von Zweigbergk ja Mankell ja Nesser ja ... ja ....

tapahtumat sijoittuvat jo ennestään tutun Fjällbackan maisemiin. Paikallinen hummerinkalastaja löytää merrastaan pikkutytön ruumiin. Kaikki otaksuvat tahatuneen hirvittävän onnettomuuden, mutta pian paljastuu, että tyttö on murhattu.

Samalla kun selvitetään pikkutytön murhaa, kirja seuraa toista tarinaa 1920-luvulta. Sivutarinaan jäi jokaisen lyhyen pätkän jälkeen pahemmin koukkuun ja pää meinasikin seota kun yritin arvailla kenen taustoja tarina kertoo.

Erinomainen ja hyytävän jännittävä dekkari. Loppu takaa sen, että seuraavaa osaa pitää jo alkaa odotella suomennetuksi. Serkku (kiitos vaan Kirsi!) kyllä tarjosi kirjaa jo luettavaksi, mutta kun oma ruotsinkielentaito rajoittuu paikallisten suosimaan "jåå, vi ska lägga väliseinä här"-kieleen niin taidan vaan nöyrästi odotella neljännen osan ilmestymistä ihan kotokielellä.