"Elämää ja rakkautta maailman kauheimman koiran kanssa."

Tämä kirja pitäis antaa pakolliseksi luettavaksi kaikille ensimmäistä koiraa hankkiville :)

Kirja kertoo labdadorinnoutaja Marleysta, joka ei olekaan ihan sellainen kun sen hankkiva pariskunta kuvittelee. Pienestä suloisesta pennusta kasvaa nopeasti 45-kiloinen täystuho, jolta mikään ei ole turvassa. Koira on tuhotehoiltaan kuin tornado, mutta omistaa silti kultaisen sydämen ja uskollisen luonteen.

Kirja seuraa Marleyn elämää pentulaatikosta vanhuuteen. Meille, joiden elämässä on joskus ollut vastaava hirviökoira, kirja tarjosi hulvattoman hauskoja hetkiä ja takaumia vanhoista ajoista. Kyllähän se toi elämään ihan toisenlaista jännitystä kun ulko-oven aukaistessaan ei koskaan tiennyt mitä on vastassa. Ehkä keskelle betoniseinää syöty reikä? Uudelleen muotoillut kaukosäätimet? 30 asteen pakkasessa avattu takaovi joka oli mahdollistanut sekä kokopäiväisen ulkoilun että todella raikkaan sisäilman?

Mulle Marleyn lukeminen oli siis kuin olisi käynyt terroristikoirien omistajien vertaistukiryhmässä. Kirjoittaja oli silti samaa mieltä kuin me omistajatkin: jotain ihmeellistä näissä koirissa silti on :)

Ihana, hyvät naurut tarjoava kirja siitä mitä koiran omistaminen parhaimmillaan ja pahimmillaan on. Kyyneliltäkään ei voinut välttyä, ihan niinkuin todellisessa elämässäkään.

Ja kas: kun eilen ajelin elokuvateatterin ohi, totesin, että tästä kirjasta tehty elokuva on näköjään juuri tullut esitykseen. Pakko ehkä käydä katsomassa. Nessupaketti seurana.