Luen aina lehdistä tarkkaa kaikki mahdolliset kirjavinkit. Niinpä ei ole yllätys, että olen törmännyt tähän Riadin tyttöihin vähän joka lehdessä. Ja nyt sitten vaan mietin miksi....?

Riadin tytöt on kannen perusteella Saudi-Arabian Sinkkuelämää. Ja tähän kohtaan voisin sitten painottaa, että se KIRJAversio, ei tv-sarja. Vaikka yleensä aina pidän kirjaa leffaa tai sarjaa parempana, niin se alkuperäisen sinkkuelämän kirjallinen versio hakee huonoudessaan vertaa ja herättää ihmettelemään miten niin huonosta kirjasta saatiin puserrettua niin hyvä sarja :)

Riadin tytöt on kirjoitettu Gossip Girl-tyyliin. Joka luvun alussa on sähköinen viesti salaperäiseltä henkilöltä, joka on yksi päähenkilöistä. Arabi-tyttöjen elämä on mielenkiintoista (siis kulttuurieroiltaan) mutta joku tässä tökkii ja pahasti. Teksti on kumman huolimatonta eikä sitä ainakaan paranna suomentajan mokat; nimet menevät välillä sekaisin kesken lauseen ja lukemaansa joutuu tankkaamaan ennenkuin uskoo, että vika tekstissä eikä omassa päässä.

Tämä kirja ei ollut minun makuun. Ei sitten yhtään.