Oon varmaan mainostanut moneen kertaan, että mulla pitää olla aina "yökirjoja"? Mä kun nukun välillä vähän huonosti, niin tarvitsen yöajaksi lukemista, joka ei juurikaan rasita aivoja. Aika usein mulla jää nää yökirjat kommentoimatta täällä blogissa, ne on usein niin mitäänsanomattomia, etten keksi niistä oikein mitään kommentoitavaa.

Tuija Lehtisen kirjat on yökirjojen helmiä. Ne kun ei vaadi minkäänlaista aivotoimintaa lukiessa mutta ovat silti erinomaisen viihdyttäviä. Tykkään kovasti Lehtisen alkutuotannosta. Pirunsaaren veljekset on yksi lemppari joka pitää aina muutaman vuoden välein lukea, samoin Rosan talo. Nää uudemmat vaan on sen verran munattomia, että kun kirjan kannet pistää kiinni, niin en tahdo muistaa edes päähenkilön nimeä.

Miellyttävä poikkeus siis olikin tämä Franseska. Vaikka juonen arvaa melkein jo ennen kannen avaamista, tämä yllätti tämän tästä. Henkilöhahmot naurattivat välillä ihan ääneen ja kirja tavoittikin sitä "vanhaa hyvää tunnelmaa".

Kannattaa siis lukea, jos hömpästä tykkää!

Ai niin. Yksi lukemani Lehtinen jäi kommentoimatta vaikka olikin superhauska.. Keetu kun omistaa lähes kaikki Lehtisen nuorten kirjat (kukahan niitä sille aina ostelee.. köh!) niin sai tietenkin joululahjaksi uutuuden nimeltä Blondi jyrsijä. Siinä oli niin hervottomia juttuja, että luin sitä ihan päiväsaikaan etten herättäisi samassa huoneessa nukkuvia :) Tarkoitus oli mainostaa sitä täällä, mutta se unohtui.. ..lukekaa ja kikattakaa!