Jokin sinusta on kummallinen kirja. Se ei varsinaisesti ollut mikään erityisen hyvä, mutta jokin siinä piti otteessaan niin kauan kun tarinaa piisasi.

Kirjan päähenkilö on Marga, jonka lapsuutta seurataan kolmen eri kertojan näkökulmasta: pikkutytön omasta, äidin (joka tarinan edetessä paljastuu Margan tädiksi) ja biologisen äidin Soilin, joka jättää Margan siskonsa kasvatettavaksi kahden kuukauden ikäisenä.

Tapahtumat sijoittuvat kuusikymmenluvun alkuun ja siirtolaisena olemiseen Ruotsissa. Elämä on raskasta, mutta siinä on selkeät valopilkkunsa. Tarinasta löytää hyvin sen tuskan joka varmasti monella Ruotsiin töihin lähteneellä oli; kun oli hetken ollut siellä, tuntui ettei ole enää oikein hyvä missään. Ruotsissa ollessa aika kultasi muistot oloista Suomessa, ja kun kesälomalla kävi Suomessa niin oli vaan ikävä kotiin Ruotsissa.

Tarina purkaa lapsen kipeän äitisuhteen ja samalla näyttää molempien äitien tuskan. Vasta aikuisena oppii ymmärtämään naisten ratkaisun ja sen että vaikka ratkaisu oli varmasti se paras mahdollinen, kaikki silti menettivät jotain.