No tästä kirjasta on helppo arvata, että jo pelkkä nimen näkeminen riitti sen valitsemiseen lukulistalle...

Kirjan kannen mainoslause on "Haikea ja hykerryttävän hauska kertomus lapsuuden viimeisestä kesästä Pohjois-Irlannissa." No sitä tämä kirja on.

Kirjan päähenkilö ja kertojaminä on 11-vuotias Seany  joka opettelee elämää vuotta vanhemman siskonsa Gerin kanssa. Lapsuus on onnellista aikaa - ainakin aikuisten muistoissa. Lapsen nykyhetkessä se on kuitenkin täynnä ongelmia: mitä jos 12-vuotias tyttö tekee mitä tahansa muuttuakseen pojaksi? Mitä tehdä kun isä juovuspäissä paljastaa perheen vaietun salaisuuden ja kaikki onkin sen jälkeen vinksallaan? Mitä jos tietää kuka naapurustosta on IRA:n sala-ampuja?

Kirjan teksti on mainiota ja täynnä ovelaa huumoria. Tätä kirjaa ei olisi millään malttanut jättää kesken :) Niin ja löytyihän täältä vielä huvittava kudinjuttu:

"Kutominen on puuhaa, jossa keskivälin kannalta on ihan sama onko aloittanut alusta vai lopusta. Olen omin silmin nähnyt, miten kaula-aukot, hihansuut, etu-ja takakappaleet on purettu ja langoista kudottu uusi myssy taivillapusero niin sukelasti, että hyvä kun ehtii sanoa "beam me up, Scotty". " Jep.