Lisa Seen aiempi suomennettu kirja Lumikukka ja salainen viuhka teki muhun niin lähtemättömän vaikutuksen, että paineet tälle seuraavalle kirjalle oli melkoisen kovat :)

Kirjan tarina kiertyy Pionipaviljonki-oopperan ympärille . Sen romanttinen rakkaustarina on lumonnut monet sisätiloihin suljetut tytöt ja katsellessaan näytöstä sermin takaa tarinan päähenkilö Pionikin hullaantuu siitä täysin. Lisämausteen antaa vielä vilaukselta nähty nuorimies, joka salpaa nuoren tytön hengen. Sattuman oikusta nuoret tapaavat puutarhassa ja ihastuvat toisiinsa päätäpahkaa.

Miehen ja oopperan herättämät tunteet ovat niin vahvat, että Pioni, jonka pitäisi pian avioitua isänsä valitseman miehen kanssa sulkeutuu huoneeseensa ja alkaa hitaasti riutua.

Jep. Jos lukee vain kirjan takakannen tai yläpuolella olevan tekstin, ei se juuri houkuttele tarttumaan kirjaan. Mutta se, mitä itse pitää tarinan loppuna, onkin vasta alkua ihan toisenlaiselle tarinalle.

Itse luin tätä kirjaa jokaisen tilaisuuden tullen. Teksti on niin hienosti kirjoitettua ja tarina haikeudessaan niin kaunis, että jopa tällainen allekirjoittaneen kaltainen kyynikko oli vaikuttunut.

Kirja ei tehnyt niin suurta vaikutusta kuin edeltäjänsä, mutta siihen ei ole pystynyt moni muukaan. Tämä traagisen kaunis rakkaustarina on kuitenkin ehdottomasti lukemisen arvoinen. Lisäksi se avaa hienon ikkunan menneeseen Kiinaan ja heidän kulttuuriinsa.